Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростен лост 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скоростен лост 145

Здравейте,колеги и помагайте! От няколко дни започна трудно да включва 1-ва и 2-ра скорост и днес напълно отказа. Махнах кожата и гумата която е покрая и под лоста с ужас видях,че се е счупила някаква пластмаса-капак с втулка в нея! Въпросът ми е дали ще може да се залепи и дали ще държи?! Или ще трябва да търся друго и от къде?? А как се казва тази част??
    Attached Files
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
    Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
    Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Да продава се като част по магазините.С 2-лагерчета мисля че беше не повече от 80-90лв (оргинал) .Много ги ръчкаш тези скорости.
    Last edited by Васил Петров; d.m.y г., 22:11.
    Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
    ех.. Малкото КуВе
    sigpic

Comment

И аз имам сходен проблем, като на колегата май! Само че при мен 5-та скорост понякога влиза добре, понякога доста трудно.Дали проблема ми е със същата пластмаса или нещо друго... п.п другите ми скорости влизат много меко...

A passion for perfection --> ALFA ROMEO

Comment

На 156-цата ми се беше счупила тази пластмаса по същия начин!
        Тогава нямаше от къде да си купя друга и я свалих, залепих я с лепило (не помня какво, но най-вероятно Поксипол), а баща ми направи някакви скоби, които да я стягат отвън.
        Просто това ми беше едиствения вариант тогава...и вече две години нямам проблем със скоростите.
        НО е хубаво да си я смениш с нова, не е скъпа!!!
        Last edited by nblagoev; d.m.y г., 23:03.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
        Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
        Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
        Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

На мене ми се счупи на 200км. от къщи в една гора Най-добре да си купиш ново, това с лепенето не ми се струва надеждно. Води се основа или корпус на скоростния лост, и май имаше две иглени лагерчета дето трябва да се купят и те. А смяната е доста шибана...
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
            На мене ми се счупи на 200км. от къщи в една гора Най-добре да си купиш ново, това с лепенето не ми се струва надеждно. Води се основа или корпус на скоростния лост, и май имаше две иглени лагерчета дето трябва да се купят и те. А смяната е доста шибана...
            то самите лагерчета са скъпи те я правят тая цена.
            Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
            ех.. Малкото КуВе
            sigpic

Comment

Проблемът е"временно"/за постоянно/ решен! Със 2бр.свински опашки,докато си намеря такава част!
              Attached Files

Comment

Викам си вчера я чакаи да видя какво е положението и при мен махнах кожата махнах гумата и със изненада открих че и при мен е така само че при мен е стегнато със тел,колата я имам от 4 години значи кои знае от колко време върви така със тая система,иначе нямам проблем със превключване на скоростите но има луфт във самия лост.
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от gogo79 Покажи съобщение
                  Проблемът е"временно"/за постоянно/ решен! Със 2бр.свински опашки,докато си намеря такава част!
                  гошко,надявам се,не си забравил да сложиш Капчица
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от gogo79 Покажи съобщение
                    Няма да изкара дълго,може да се разпадне тотално,лошото е че може да те остави някъде на път,което е неприятно
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Няма да изкара дълго,може да се разпадне тотално,лошото е че може да те остави някъде на път,което е неприятно
                      Да,знам че е така и си търся тази част,но попадам само на боксери а там скоростния лост и цялата система е различна! При първа възможност ако намеря ще взема!

Comment

Koлеги, как се сваля кожата отдолу на скоростния лост ???
                        Alfa Romeo 146, boxer

Comment

хаха колеги моята машинка е от вчера в бокса точно заради същтата мизерия...много шибано се сваля тая пластмаска така че ако някой е решил сам да го прави ,изопще не му препоръчвам да се захваща...между другото майстора ми намери същото+подобно -само че желязно и дано стане че ще е по добре......като стане тези дни ще споделя дали е станло желязното !!!!
                          Last edited by donticiano; d.m.y г., 19:27.

Comment

И аз имах същия проблем с колата и ето как съм го решил за момента Click image for larger version

Name:	DSC_0078[1].jpg
Views:	1
Size:	96.7 Килобайта
ID:	2315576 Click image for larger version

Name:	DSC_0079[1].jpg
Views:	1
Size:	97.8 Килобайта
ID:	2315577
                            VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
                            Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от mihail_mladenov Покажи съобщение
                              И аз имах същия проблем с колата и ето как съм го решил за момента [ATTACH]94747[/ATTACH] [ATTACH]94748[/ATTACH]
                              И аз със моето "временно",май остана за постоянно! Вече почти 2 години карам така и за сега нямам проблеми.А си ръчкам яко скоростите....

Comment

Working...
                              X